Az autógyártás folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már egyre gyakoribbak az automata váltós gépkocsik – sőt, mivel lassan a legtöbb kényelmi és biztonsági innováció automata váltos járművekre készül, egyre közeledik a nap, amikor búcsút mondunk majd a manuális váltónak.

Míg 2000-ben a német autóipar mintegy 20%-át tették ki az automata váltós gépkocsik, mára az arány 50%-ra emelkedett és a hazai eladók is hasonló tapasztalatokról számolhatnak be.

Rengeteget fejlődött a rendszer

Amíg régen ezek a nagy súlyú rendszerek magukkal hozták a nagyobb üzemanyag-igényt, manapság erről már szó sincs! Egy mai, csökkentett súlyú, korszerű automata váltó mellett a járműben olyan profi számítógépes felügyelet üzemel, ami folyamatos ellenőrzésével kontrollálja a fogyasztást és optimalizálja a közlekedést.

Különösen a felső kategóriás autók körében nőtt a kereslet

Ugrásszerű emelkedésről hangsúlyosan a felső középkategóriás automata kocsik esetében beszélhetünk. Ennek az oka, hogy ez a technológia egyfajta magasabb szintű kényelmet is biztosít vezetőjének. Azok a sofőrök, akik sűrűn keverednek forgalmi dugóba, gyakran indulnak neki hosszú utaknak, vagy esetleg bizonytalanabb vezetők, rajonganak ezért az egyszerűsített megoldásért. Ugyan a manuális váltós megoldás beszerelési költsége jóval gazdaságosabb, hosszabb távon az automata mégis megéri a befektetés.

Nem a rossz sofőrök luxusa!

A „szörnyű nagy” fogyasztás mumusa mellett talán az egyik legyakrabban hangoztatott tévhit az automata váltók megjelenése kapcsán, hogy többnyire olyanok szereltetik be, akik a kézi váltással „nem bírnának el”. Ez azonban nem igaz! A forgalomban, rengeteg egyéb dologra kell odafigyelnünk, ezek az autók csupán abban vannak szolgálatunkra, hogy a kuplunghasználat helyett még inkább résen lehessünk. Sokkal inkább a maxmális biztonság eszköze egy ilyen kocsi, semmint a tétovaságé.

Automataváltó-olaj cserélő gép
Automataváltó-olaj cserélő gép

Speciális szervizelést igényelnek az ilyen autók?

A legfontosabb különbség, ami egy manuális és egy automata váltós autó között húzódik, hogy utóbbi váltóolaját néhány évente cseréltetni kell. A hagyományos autóknál ez ráér 10-15 évente is. Ezeknél az eseteknél a legtöbben azonban nem is szeretnének spórolni, hiszen a váltó teljes cseréje jóval drágább lenne. Ilyenkor tehát elrugaszkodva az ár-érték aránytól, az aktuális piacon fellelhető legjobb megoldásokat keresik a sofőrök, amit jellemzően a fejlett, nyugati módszereknél találnak meg.

Ezek többnyire a speciális automataváltó olajcserélő gépek, amelyek a megflelelő adapterrel bármelyik automata váltószerkezethez csatlakoztathatók. Ez a gép nemcsak tökéletesen lecseréli az olajat de át is öblíti az automata váltó minden kis szögletét és eltávolítja a szennyeződéseket a Wandlerből, az olajhűtőből és a váltó egyéb részegységeiből.

Egy ilyen olajcserélő berendezés általában milliós beruházást jelent egy autószerelő műhely számára. Így azok lesznek az elkövetkező időszak elit műhelyei akik meg tudják lépni ezt a fejlesztést.

Szerencsére jelenleg is elérhető olyan lehetőség a piacon, amely befektetés nélkül teszi lehetővé egy-egy autószerelő műhely számára egy ilyen olajcserélő gép beszerzését, többnyire kenőanyag gyártókkal kötött megállapodás keretében. Az autó tulajdosnosok így duplán nyernek: nem csak tökéletes váltóolaj cserét hanem biztos és állandó minőségű forrásból származó kenőanyagot is kapnak.

Forrás: youtube.com delmagyar.hu youtube.com

Krisz