Már kisfiúként is a saját szervizedről álmodoztál, ahol egész nap bütykölheted a szebbnél szebb kocsikat? Nos, mostanra már biztosan rájöttél, hogy egy jól működő üzemet létrehozni és fenntartani bizony nehezebb feladat, mint gyerekként gondoltad. Csokorba szedtünk néhány tippet, hogyan lendítheted fel vagy tarthatod a megfelelő szinten a forgalmadat!

Folyamatos online jelenlét

A modern üzleti kommunikációban és marketingben, ha tetszik, ha nem, a legnagyobb szerepe az online jelenlétnek van. Ez az elcsépelt igazság azonban mit sem ér ha újra és újra süket fülekre talál. Facebook, Instagram, Twitter, Youtube – nélkülözhetetlennek mondható manapság, hogy egy vállalkozás jelen legyen a közösségi médiában! És az is nagyon fontos, hogy a különböző csatornák a megfelelő módon legyenek összekapcsolva egymással, és a hivatalos bemutatkozó weblapoddal.

Ha igazán szeretnél haladni a korral, egy TikTok-fiók se árthat, bár sokan a fiatalok alkalmazásaként könyvelik el, vagy épp a kínai kormány kémprogramjaként – meglepően sok, változatos korú ember használja.

Ezen az appon ráadásul most még észvesztően gyorsan lehet hatalmas rajongótábort kiépíteni, egy kis kreativitással 2020-ban többre mehetsz vele, mint egy sokadik bloggal vagy youtube-fiókkal. Sok vállalkozás már felismerte ezt, így találni pékséget, használt mobilboltot, taxist is a rövid videós profilok között, méghozzá többszázezres követőtáborral! A szervizes-vonalat ne hagyd meg másnak!

Ezek után, hogy később még egyszerűbben tudjanak a műhelyre rátalálni, pozitív véleményeket kell gyűjteni, minden platformon. Ezzel a módszerrel még inkább tudatosítod potenciális vevőköröddel, hogy egy segítőkész, profi autószerelő üzembe viszik autójukat. A bizalom kiépítése minden üzlet esetében kulcsfontosságú, ahhoz pedig a jó visszajelzések elengedhetetlenek! A barátaidtól érkező értékeléseket hamar ki lehet szúrni, érdemes tényleges vevői értékeléseket begyűjteni, idegenektől, illetve ismerős ügyfelektől. Hogyan? Nos, kérd meg őket, hogy értékeljék a munkádat. Hidd el, meg fogják tenni…

Helyi vállalkozásokkal való kapcsolatépítés

Sokan lebecsülik, de nincs igazuk: fontos a jó kapcsolat a helyi vállalkozásokkal, amelyek segíthetnek feltérképezni az ügyfelek igényeit, és nagy szerepük van a közvetett, „szájhagyomány útján” terjedő reklámban is. Ha vannak szórólapjaid, kuponjaid, érdemes sorra járni a környékbeli boltokat, üzleteket, biztosan megengedik, hogy kirakj belőlük. Ráadásul, ha jó kapcsolatot alakítasz ki a tulajdonosokkal, biztosan téged ajánlanak majd az autós problémákkal hozzájuk fordulókhoz.

Helyes ügyfélkezelés

Akár régen, úgy most is nagyon fontos, hogy egy vállalkozás, pláne, ha hétköznapi problémák felmerülésekor kínál megoldást, ügyfélközpontú legyen. Manapság, ebben a bizalmi válságban szenvedő világban ez egy kiemelten fontos dolog. Ez egy sok összetevőből álló, egy sor aprólékos figyelem: fontos például az ügyfélfogadás fix időpontjainak betartása. Nagy könnyebbség az ügyfélnek, ha pontosan tudja, mikor tudnak foglalkozni vele a szakemberek.

Az már csak hab a tortán, ha ezt online tudja követni, egy átlátható naptár segítségével. Ha a Facebook-oldalad megfelelően van beállítva, néhány kattintással megoldható, hogy akár ott is időpontot foglaljanak hozzád, illetve megnézzék, mikor vagy túlterhelve, esetleg szabadság miatt zárva.

Hidd el, ügyfélként nincs borzasztóbb érzés, mint mikor odamész a papíron nyitva tartó hely elé a problémáddal, és csak egy szomorú zárva feliratot találsz. Jó pont lehet az is, ha a sokak által keresett, vagy épp máshol nem kapható alkatrészek megtalálhatóak üzletedben, vagy könnyen beszerezhető ügyfeleid számára.

Új szolgáltatások beépítése

Az igények felmérése meglévő szolgáltatásaink esetében is elég fontos, viszont van, amikor merned kell meglépni a fejlesztéseket, és új technológiákat, szolgáltatásokat akár úttörőként adaptálnod műhelyedbe. Ezzel a merész döntéssel és a megfelelő kommunikációval sok új ügyfélre tehetsz szert. Kínálj például plusz szolgáltatást a nagyértékú, automataváltós autó tulajdonosainak! Vedd fel az automata váltók professzionális olajcseréjét a szolgáltatási listára.

A piacon vannak olyan elérhető konstrukciók, ahol például kenőanyag gyártókkal köthetsz megállapodást, hogy a termékeiket használod és kihelyeznek a műhelyedbe egy milliós automatváltó olajcserélő gépet. Ezzel nem csak extra szolgáltatás lesz elérhető a szervízben hanem egy stabil, professzionális háttér is mögéd áll, hogy mindenben támogasson az új szolgáltatásod sikeres működtetésében.

Most még sok az olyan márkaszerviz, ahonnan hiányzik ez az eszköz, de hamarosan elterjedt és hétköznapi dologgá válik amelyik piacra nehézkes és költséges lesz betörni.

Automataváltó-olaj cserélő gép
Automataváltó-olaj cserélő gép

+1 Megfelelő gépek és alkatrészek

Kiemelten fontos ügyelni arra, hogy a kereslet és a kínálat találkozzon. Meg kell találnod az ügyfelek igényeit, és kiszolgálnod őket, ehhez pedig hozzátartozik, hogy felül kell vizsgálnod, milyen alkatrészeket, melyik gyártótól szerzel be a mindennapokban. Időnként pedig nem árt fejlesztéseket is eszközölni a felszereltségeden.

Forrás: become.co fasttrakauto.com businessblogshub.com outboundengine.com

Krisz