Egyre nagyobb probléma Magyarországon, hogy kevés a jól képzett, tapasztalt autószerelő. Aki csak teheti az Németországba, Ausztriába vándorol, ahol akár több ezer eurót is megkereshet havonta. De az osztrák fejlettségi szint, a korszerű megoldások szép lassan itthon is kezdenek elérhetővé válni mindazok számára, akik elég szemfülesek, elég bátrak és elég gyorsak!

Külföldön jobbak a viszonyok

Rengeteg a külföldi autószerelői munkalehetőség, ami a magyar szakembereket és az autószerelő műhelyeket üzemeltető vállalkozásokat dilemma elé állítja. Ausztriában például, sok hazai céggel ellentétben, a legtöbb helyen elvárás a releváns végzettség és a több éves tapasztalat. Szigorú feltétel még a szakmai nyelv ismerete, cserébe viszont a bérek is többszörösei a magyar átlagkeresetnek. Dániában heti 37 óra munkával közel egymillió forintot kereshet, aki jó szakember, ráadásul a jutalékalapú rendszernek köszönhetően, aki több vagy komolyabb munkát végez, több fizetést kap.

Muszáj újítani!

Az autószerelő műhely tulajdosnosa számára az egyik lehetőség, hogy megtartsa az értékes munkaerőt a szolgáltatási kör bővítése. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy plusz munkát akasztasz az amúgy is leterhelt alkalmazottakra de egy okos húzással megkönnyítheted a szerelők dolgát és a fedezetet is megteremtheted az béremelesre.

Egy nagy és viszonylag gyors kiemelkedési lehetőséget most az automata váltós autók rohamos terjedése hozza el. Ezeknek a váltóknak a speciális igényeire egyelőre csak nagyon kevés hazai műhely van felkészülve, épp ezért érdemes lehet ebbe az irányba elindítani a műhely és az eszközkészlet fejlesztését.

Olajcserélő gép, az okos befektetés

Egy speciális, kimondottan automata váltós gépjárművek számára kifejlesztett olajcserélő gép beszerzésével a legjobb szakemberek között találhatod magad. Minderre garancia, hogy a német autóipar egyik ikonikus alakja végezte a technológia kifejlesztését, részletes szakmai kutatások segítségével.

Automataváltó-olaj cserélő gép
Automataváltó-olaj cserélő gép

Mivel most még a legtöbb márkaszerviz nem rendelkezik hasonlóval, ez egy kihagyhatatlan lehetőség, hogy valódi, jól fizető ügyfélkört építhess ki magadnak és néhány év alatt elérd a külföldi feltételeket. A gép nemcsak tökéletesen lecseréli az olajat de át is öblíti az automata váltó minden kis szögletét és eltávolítja a szennyeződéseket a Wandlerből, az olajhűtőből és a váltó egyéb részegységeiből.

Azon szervízek, amelyek rendelkeznek ezzel a technológiával az automata váltóval rendelkező autótulajdonosok elsődleges célpontjává válnak rövid időn belül.

Forrás: hataratkelo.com Fuchs-oil

Krisz